Menu

Piepschuim letters Supertrash Festival

3 juli 2017 - gevelreclame, piepschuim
Piepschuim letters Supertrash Festival

Voor het Supertrash Festival op Strand Zuid in Amsterdam verzorgden wij een heel groot logo dat een zeer opvallende verschijning was.

Piepschuim heeft een aantal bijzondere kenmerken waardoor het steeds meer ziet in de sign branche. Het is licht van gewicht, makkelijk in kleur te spuiten en er zijn zeer dikke letters en logo’s van te maken.

Interesse in je logo of letters van piepschuim? Kijk dan hier verder.

Piepschuim is een product met heel veel voordelen. Super licht, gemakkelijk tegen de muur te bevestigen of op te hangen, niet giftig, milieuvriendelijk en geschikt voor vele toepassingen.

Zakelijke markt
Decoratie, reclame of promotie voor uw bedrijf. Wij bieden u een ruime mogelijkheid.
Letters, bedrijfslogo, slogan, figuur of bijzondere vorm. Om te gebruiken tijdens beurzen en evenementen; als eyecatcher in uw bedrijfsruimte, ontvangstruimte of wachtkamer; als aankleding op kantoor of kantine; om uw artikelen of teksten als extra spotlight in uw etalage te plaatsen.

Decoratief of functioneel, de mogelijkheden zijn ongekend.
Laat u verrassen door de mogelijkheden van piepschuim.
Neem contact met ons op voor uw wens op maat.

Piepschuim is de veelgebruikte naam voor EPS. EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, ook bekend als styrofoam of styropor.

EPS is een karakteristieke en vrijwel altijd witte kunststof, in de volksmond vaak piepschuim genoemd (of isomo; dat is de merknaam van een West-Vlaams bedrijf dat al in 1956 begon met de productie van EPS; isomo staat voor ‘isolation moderne’). In de USA verwijst men naar de losse korrels, waaruit piepschuim is samengesteld en daar noemen ze het ook wel popcorn. Andere veel gehoorde termen zijn tempex of PS-hardschuim.

EPS producten worden vervaardigd in de vorm van blokken, platen of vormdelen. De blokken kunnen worden opgesneden tot platen en tot vele willekeurige vormdelen, zoals letters en logo’s.
Dit snijden gebeurt met een cnc gestuurde machine met gloeidraden die de blokken in 3D vormen kan snijden.

Voor het snijden van piepschuim logo’s en letters gebruiken we een EPS200 met een dichte structuur en hardheid, niet vergelijkbaar met piepschuim van bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal.

Eigenschappen van piepschuim: